»Försöker du ha ihjäl mig?« sade modern och lät barsk i telefonen när hon ringde härom dagen.
»Nä, verkligen inte, hurså?« undrade jag förvirrat.
»Den här jädra saffransostkakan du gav mig receptet på… jag tror att jag äter ihjäl mig! Gud så gott!«
För den som känner för en nära döden-upplevelse så kommer receptet här.
Saffransostkaka, 1 form
500 g keso
4 ägg
2 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1 tsk fiberhusk
1 kuvert saffran (0,5 g)
ev. 2 msk sukrin el. honung
smör till formen
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Häll keson i en sil och skölj av den under kranen. Låt rinna av medan du fortsätter.
- Blanda ägg, grädde, mandelmjöl, saffran och eventuell sötning i en bunke. Rör ner keson.
- Häll smeten i en smörad ugnsform och ställ in i nedre delen av ugnen. Grädda i 45–60 minuter, tills ostkakan har stannat.
- Låt svalna och servera med lättvispad grädde och svartvinbärssylt eller naturella svarta vinbär.
- Njut!
Den måste jag prova!
Just nu äter jag ihjäl mig på Kalvdans smaksatt med kardemumma…;O)
/MALIN
Kunsgjöbackens Kök
Hej Malin, kul att du hittat hit! Och kalvdans… Finns det något godare?? Njut för mig med!
Detta blev mkt populärt i helgen!! Hade ingen svartvinbärssylt men det funkade även med blåbär =)
Åh vad roligt! Tack som berättade! :-)
Denna gick hem även hos min familj när de fick den som efterrätt igår!
Serverades med grädde och blåbär. Gjorde utan sukrin då hela familjen är relativt sockeravgiftade (till andra vänner skulle jag ev. ha i det dock…) men saffranssmaken var ju fantastisk!
Åh, vad roligt att höra! :-) Tack för att du berättade!