Grekisk grillpremiär

Ibland får man infall som inte går att stå emot. Mitt senaste stavas mynta, vitlök, kolgrill… Grekland! Med solens värmande strålar i ansiktet kom längtan efter medelhavsmat som ett brev på posten och vi såg inget annat alternativ än att plocka fram grillen. Grekisk sallad och tzatziki – förstås – och så färsspett med grekiska smaker. Ett glas rött till det och kvällen på altanen var fulländad. Lagom till kaffet tittade två goda vänner förbi, och vi avslutade middagen i soffan framför den sprakande kaminen med en ljuvlig chokladmousse med mascarpone. Men det italienska snedsteget sparar vi till en annan dag. ;-)

»Jag hade både fläsk- och hjortfärs i frysen, men självklart kan du använda den sort du har hemma. Nöt eller älg kanske? Hade jag haft lamm hade jag tagit det!«

Kolgrillade grekiska färsspett, ca 15 stycken
400 g fläskfärs
400 g hjortfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor, pressade
1 tsk torkad mynta
generöst med hackad färsk oregano
3 tsk salt
svartpeppar
olivolja

  • Blanda färsen med övriga ingredienser. Om du står ut med kladdet så är det allra lättast att använda händerna.
  • Tryck fast en näve köttfärs på ett grillspett och forma till ett avlångt spett. Fortsätt så långt färsen räcker. Jag fick till 15 stycken.
  • Pensla med rejält med olivolja så att de inte fastnar på grillgallret.
  • Grilla på het kolgrill tills de känns fasta när du klämmer på dem. Det tar ungefär 5 minuter.
  • Servera gärna med tzatziki och grekisk sallad.
Annonser

En reaktion på ”Grekisk grillpremiär

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s