OM MATGIKEN

Bakom namnet ”Matgiken” döljer sig en levnadsglad och engagerad själ som brinner för mat och matlagning, men lika mycket för bra djurhållning och respekt för naturen vi lever i. Tillsammans med sambo, en liten dotter, två hundar och en pratglad siames bor Giken sedan 2013 i en gammal prästgård i Jämtland efter att ha lämnat jobb, hus och halva släkten för att börja om med med tid och mer livskvalitet.

I bloggen serveras det vardagsanekdoter, filosofiska funderingar, ilskna utbrott och glada upptäckter – de flesta med maten i fokus. Många tips och recept blir det också längs vägen, det mesta LCHF, emellanåt med en dragning åt paleohållet. Riktig mat utan en massa tjafs. Med en alldeles ny liten människa i huset kan det också tänkas bli en del fokus på barn och mat framöver.

Välkommen hit!

Annonser

9 reaktioner på ”OM MATGIKEN

 1. Följde länken hos Fjällmor och fick genast ”hemkänsla” i den här trevliga bloggen, jag länkar genast :)

  Vårhälsning från Värmland

 2. Tack för de fina orden i mitt krypin! Jag har varit in här hos dig tidigare då Fjällmor länkade men är jag bedrövlig på att kommentera. Är t.o.m dålig på att uppdatera min egen blogg men får anfall av skrivklåda då och då som får sitt utlopp oftast inne hos Fjällmor som du nog sett där jag brukar klottra ner hennes kommentarsfält. :-)

  Du har många goda tankar här, jag återkommer!
  Och du det är ju fredag idag så haaaaaaaaaaappy friiiiiiiiiiiiiiiiiiiday på dig! :-)
  Hälsningar Pernilla i Vallrun

  1. Välkommen hit Pernilla!
   Jodå, jag har allt sett din skrivklåda ta sig uttryck inne hos Fjällmor, det var så jag hittade till dig. Gillade stilen!
   Du är hjärtligt välkommen tillbaka även hit!

 3. Vilken trevlig blogg! Jag är ingen LCHF-are vanligtvis, men ska få en gäst i helgen som äter det. Här har jag fått massor med hjälp över vad jag ska ställa på matbordet. Ikväll blir det zucchini- och auberginegratäng med älgfilé :) Så TACK för hjälpen helt enkelt!

  1. Välkommen hit Emma, och så kul att du hittade vad du sökte! Kul också för din gäst, att du försöker ta hänsyn. Det låter som att ni har en ljuvligt god middag att se fram emot! :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s