Tacopaj med krämigt täcke (LCHF)

Gjorde ni som så många andra svenskar och myste med tacos igår kväll? Faktum är att även vi ofta slår till på lite texmex på fredagkvällen, och allt som oftast blir det en slatt köttfärs över. För just sådana tillfällen kommer här ett recept på en riktigt krämig och god tacopaj som är lätt att slänga ihop senare under helgen. Självklart går det bra att steka köttfärsen enkom för att göra pajen också, och den kan ätas valfri dag i veckan, jag lovar! ;-)

Bästa tacokryddan gör du förstås själv, och det är inte ett dugg svårt. Recept på den hittar du här.

Tacopaj

Tacopaj, 1 form
Pajskal
3 dl mandelmjöl
0,5 dl skalade sesamfrön
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
40 g smör
1 ägg

Fyllning
200 g stekt och kryddad tacofärs
1 röd eller gul paprika
3 dl strimlad purjolök

Täcke
2 dl crème fraîche
1 dl majonnäs
1 tsk sambal oelek
3–4 dl riven ost

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg alla ingredienserna till pajdegen i en matberedare och blanda ihop till en deg. Den blir ganska kladdig så låt den gärna vila kallt en halvtimme innan du trycker ut den i formen. Har du inte tid att vänta så doppar du fingrarna i kallt vatten och plockar fram tålamodet.
  • Tryck ut degen i formen, nagga den med en gaffel och förgrädda skalet i 10 minuter.
  • Skär paprikan i bitar och fräs den tillsammans med purjolöken några minuter i en stekpanna.
  • Fördela köttfärsen i pajskalet, följt av de frästa grönsakerna.
  • I en skål, blanda ihop crème fraîche, majonnäs, sambal oelek och ost och bred ut röran över pajen.
  • Grädda i cirka 30 minuter, tills pajen har fått fin färg.
  • Låt gärna pajen stå till sig lite innan du serverar. En härlig sallad med lite syrlig vinägrettdressing smakar gott till som kontrast till det krämiga.
  • Pajen går också bra att laga i förväg. Då kyler du ner den färdiggräddade pajen och tar sedan fram och ljummar på den en liten stund i ugnen när det är dags för servering.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s