Fetaostfylld lammfärslimpa (LCHF)

Foto är visserligen inte min starka sida, men den här gången får jag be om ursäkt. Hur man får en lammfärslimpa att se bra ut på bild – en mörk augustikväll – övergår helt enkelt mitt förstånd. ;-) Men jag kan intyga att de bruna skivorna på bilden smakar tusen resor bättre än de ser ut! Lovar!

Fetaostfylld lammfärslimpa
Lammfärslimpa – inte snygg men väldigt god! ;-)

Lammfärslimpa, 4 portioner
500 g lammfärs
0,5 dl pofiber
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk lökpulver
1 tsk havssalt
1 tsk torkad timjan
75–100 g fetaost (av bra kvalitet!)
smör eller olja till formen

Sås
2 dl grädde

2 tsk svampsoja

  • Sätt ugnen på 180°.
  • Blanda pofiber, grädde, ägg och kryddor i en bunke och låt svälla några minuter.
  • Tillsätt färsen till blandningen och rör tills allt är ordentligt blandat, men överarbeta inte.
  • Smörj en ugnsform, och lägg hälften av färsen i formen.
  • Smula fetaosten och fördela den i en rand i mitten av färsen.
  • Klicka ut resterande färs ovanpå det hela, så att fetaosten döljs.
  • Skölj händerna i kallt vatten och forma sedan färsen till en slät och prydlig limpa i formen. De våta händerna gör att det inte kladdar.
  • Ställ in i ugnen i cirka 40 minuter.
  • Om du vill ha sås till limpan så tar du ut formen efter 30 minuter, slår på grädde och soja och ställer sedan in alltihopa i ugnen 10 minuter till. Enkelt och bra!
  • Servera med dina favorittillbehör. Kokta grönsaker? Blomkålsmos?
Annonser

4 reaktioner på ”Fetaostfylld lammfärslimpa (LCHF)

    1. Välkommen hit Sonja och tack för din kommentar! Ja, köttfärslimpa är en härlig klassiker — som blir snäppet roligare med lammfärs. :-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s