Varning alla chokladälskare!

Mörk choklad är en lyx jag brukar unna mig. En bit till kaffet, ni vet. Alltid minst 70 procent, ofta 85. Oftast blir det Lindts chokladkakor som återfinns i skafferiet här hemma, deras riktigt mörka milda variant är ett tips om du inte har provat den.

Marabou Premium har däremot aldrig riktigt fallit mig på läppen  – förrän nu. Nya Cocoa Coconut är 70-procentig choklad med riven kokos i, och kära vänner… Låt mig härmed meddela att den är fullkomligt livsfarlig! Har du lätt för att låta en chokladbit bli både två och tre så ska du akta dig för den här rackaren. Men om du älskar mörk choklad, älskar kokos och tror dig ha en smula självkontroll – prova!

På egen risk! ;-)

Marabou Premium Cocoa Coconut
Härligt, härligt men farligt, farligt! ;-)
Annonser

11 reaktioner på ”Varning alla chokladälskare!

 1. har redan testat – det blev faktiskt hela kakan…

  Så tyvärr. Ingen mer cokoschoklad för mig…. :-(

 2. Lidl säljer mörkchoklad som heter Ecuador 70 % som är riktigt god enligt min smak, men det ska vara ren choklad, ingen blandning.

 3. Hej! Hittade hit från lifezone.se ;) Jag ÄLSKAR mörk choklad och till min stora glädje så gör även min 2 ½ åring det (inget ”riktigt” godis till honom). jag har övergått till Marabou eftersom deras mörka choklad med smaker innehåller just minst 70 % Lindt´s däremot brukar bara innehålla runt 50-55 %. Så jag har känt mig lite lurad ;) Eftersom sambon är från Schweiz så går ju Lindt först, men inte i det här fallet! OCH marabou´s ”rena” 70 % måste dem ha ändrat ngt på för den smakar GOTT nu! förut smakade den riktigt illa! Antar att du har provat Monique´s chokladmousse med kokosolja? OMG den är GUDOMLIG! Litet tips så här på fredagskvällen ;) Mvh Therese

  1. Hej Therese och välkommen hit! Jag känner mig väldigt överens med dig vad gäller chokladen. Ja, de måste ha hjort om Marabous 70-procentiga, för den gick baske mig inte att äta förut. Och visst är det så att Lindt bara funkar om man väljer de rena 70- eller 85-procentiga. De smaksatta rackarna är betydligt ljusare och sötare!
   Har faktiskt inte testat Moniques chokladmousse. Jag gissar att den helst görs på den kokossmakande oljan. Yum, det verkar halvt livsfarligt! ;-) Tack för tipset!

   1. Tack så mycket!

    Du behöver inte vara bekymrad ;) Du ORKAR inte äta för mkt av chokladmoussen! Yes det är den med kokossmak men jag tror det funkar lika bra med den utan smak! I min familj gick den nästan hem, men min käre far hade på bara lite socker ;) Och min ena syster gillade inte att det var kokos! men jag älskade den!

 4. Tips till alla chokladnördar (jag är en av er!) där ute om ni har problem med att gå loss fullständigt på choklad: Gå på en chokladprovning med riktig, äkta, fin choklad. Ni kommer aldrig att vilja ha ”vanlig” choklad från mataffären igen.

  Jag har varit chokladoman och ätit någon variant av mörk choklad, oftast Lindt, varje vecka sedan så länge jag kan minnas. I april i år var jag på chokladprovning och sedan dess har jag smakat på ”vanlig” choklad en enda gång. Det var inte gott. Jag fick faktiskt rysningar av obehag. Det trodde jag aldrig skulle hända mig. Tidigare har jag kunnat moffa i mig ett par hundra gram 90%-ig choklad på en gång utan problem. Nu köper jag några riktigt fina chokladpraliner istället när jag blir sugen och för första gången i mitt liv kan jag nöja mig med bara några stycken. Man blir nöjd på ett helt annat sätt av äkta choklad. Bara ett litet tips i all välmening! :)

  1. Välkommen hit Ecce Maria, och tack för ditt tips! Visst är det precis som du säger, får man smak på något riktigt gott är det lätt att avstå det mindre goda. Det tycker jag gäller det mesta i matväg. Och visst är det en vansinnig skillnad på choklad och c-h-o-k-l-a-d. Som tur är klarar jag av att ta bara en eller max två bitar så länge jag håller mig till riktigt mörk choklad. Ett par hundra gram känns som en omöjlighet. Men visst slår ett par riktigt bra praliner mataffärschokladen med hästlängder, jag kan inte annat än hålla med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s