Värmebölja och ekologiska citroner

Solen gassar från en klarblå himmel för jag vet inte vilken dag i ordningen. Jösses, så skönt att den långa, kalla våren äntligen verkar vara slut! Mindre skönt är att jag just nu genomlever de sista riktigt tuffa veckorna på jobbet innan sommar och semestertider tar vid. Lite för lite tid i solen och lite för lite tid vid spisen alltså.

Men det finns förstås glädjeämnen…

Till att börja med är det fredag, älskade F är på väg hem och jag tror bestämt att det blir ett glas rosé på altanen ikväll när temperaturen har krupit ner ett par grader. (Sist jag kollade sade termometern 31,4!) Bara en sån sak.

Tomaterna i grönsaksdisken börjar äntligen att lysa härligt rött igen – och smaka som tomater ska! Om du handlar på ICA så håll utkik efter deras ekologiska kvisttomater. De är toppenläckra nu! Små, knallröda och fullpackade med smak – värda varenda krona!

Och om du ändå är på ICA… Äntligen börjar den ekologiska frukten och grönsakerna säljas styckvis och inte i flerpack i plastade tråg eller nät! Äpplen och päron kom för någon månad sedan, och nu har det blivit dags för citronerna. Gula, härligt matta och lite buckliga i skalet och jättesaftiga, sådär som de brukar vara när man hittar dem kring Medelhavet. Dessutom till vrakpriset 2 för 10 kr den här veckan!

Jag pressar gärna en halv citron över älsklingssalladen med avokado, tomater, tunt skivad röd lök och hackad bladpersilja. Lite god olivolja på toppen, lite havssalt och svartpeppar, och du har världens godaste tillbehör till grillat i sommar. Testa!

Och ha en riktigt skön helg!

För ännu tydligare Greklandsvibbar – smula generöst med god fetaost över salladen!
Annonser

2 reaktioner på ”Värmebölja och ekologiska citroner

  1. Jag har just sådana tomater och citroner som du beskriver i kylen! I morgon grillar souvlaki och gör grekisk sallad och tzatsiki till. Synd om oss som äter LCHF? Skulle inte tro det va! :) Kram på dig.

    1. Åh, souvlaki… Nu fick jag Greklandsvibbar på riktigt! Synd om oss? Knappast! Vi slipper ju potatisen och får äta såsen. Bättre blir det inte! ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s