TÄVLING! Vinn lyxpeppar!

Så har det blivit fredag igen, helgen står för dörren och utanför fönstret pissar regnet ner på tvären. Tack för den! ;-) Nåja, jag tänker inte hänga läpp för det, och dessutom tänker jag bjuda på den där tävlingen som jag hintade om för några dagar sedan…

Om du har lagat några av de rätter jag har lagt ut recept på här på bloggen så har du säkert lagt märke till att en mening återkommer i ingredienslistan titt som tätt, nämligen »svartpeppar från kvarn«. Det finns en anledning till att jag tjatar om den här kvarnen och har du inte provat ännu så gör det. Rota fram pepparkvarnen som står längst in i skåpet (varför hamnar de där??), önska dig en i födelsedagspresent nästa gång du blir äldre, eller köp för all del en sådan där allt-i-ett-kvarn i kryddhyllan nästa gång du handlar. Vrid ett par varv, lukta (njut gärna!) och så luktar du i burken med färdigmalen peppar och jämför. Jag lovar, du kommer aldrig mer att gå tillbaka!

Färskmalen peppar är alltså grejen, men om vi ska ta det hela ännu längre så är det också skillnad på peppar och peppar. Och nä, jag skojar inte nu. Personligen brukar jag försöka att få tag på Sonnentors ekologiska kryddor, däribland svartpeppar. De håller överlag väldigt bra kvalitet men är lite dyrare. Betydligt billigare är Kryddhusets kryddor som jag vet att många använder, men där tycker jag tyvärr att man får precis vad man betalar för.

Kampot pepper är lite mer rödbrun än vanlig svartpeppar. FOTO: Adam Lowry

Sedan vad gäller just svartpeppar så finns det en riktig lyxlirare – Kampot pepper. Den här speciella sorten anses vara världens godaste svartpeppar. Den odlas i Kampotregionen i Kambodja och har en helt klart annorlunda doft och smak än den ofta ganska murriga, dova som vi är vana att hitta hos svartpeppar. Den doftar långt mer blommigt än vanlig svartpeppar, och det finns toner av både eucalyptus och mynta. Smaken är å ena sidan mild och aromatisk, men har samtidigt en gnutta sting. Precis som vanlig svartpeppar funkar den att använda till det allra mesta i köket, men smakar extra gott till fisk och skaldjur.

Som du kanske redan har förstått så kunde jag inte låta bli utan beställde ett paket och nu är risken stor att jag är fast i Kampot-träsket för all framtid. ;-) Men eftersom jag känner mig lite ensam i mitt svartpepparnörderi så tänkte jag erbjuda någon av er läsare att bli min bundsförvant. Jag har nämligen packat en liten påse med Kampot pepper som ligger redo att skickas hem till en av er. Allt du behöver göra för att vinna den är att svara på följande frågor i kommentarsfälet:

1. Vem är du som läser?
2. Hur länge har du följt min blogg, och varför?
3. Äter du själv LCHF?
4. Varför ska jag skicka påsen med Kampot pepper till just dig?

På måndag meddelas vem som har vunnit!

Trevlig helg!

Annonser

12 reaktioner på ”TÄVLING! Vinn lyxpeppar!

 1. 1. surfare som bara råkade hamna här
  2. premiär!
  3. nej, men kanske borde mot övervikten
  4. jag älskar svartpeppar

 2. 1. Fjälla som helst lagar maten utomhus
  2. Sen starten, för att jag längtat en evighet ;-)
  3. Jo, sen januari 2007
  4. För att jag älskar svartpeppar passionerat och för evigt…

 3. 1. Jag heter Anneth och har lchf-bloggen http://givememycoffee.wordpress.com där jag plottrar ner mina tankar om lchf, viktnedgång, välmående och en massa recept.

  2. Från och till i något år skulle jag tro. Jag gillar recepten, de är lagom enkla och känns fräscha. Favoriter är tex. krämad purjo och saffranspannkaka.

  3. Sedan 1 mars 2011. Löve it!

  4. För att jag bara använder färdigmalen fulpeppar men blev jäkligt nyfiken nu på den där superpeppar’n nu. ;-)

 4. 1. Vem är du som läser?
  En mat och träningsintresserad tjej som läser bloggar istället för tidningar och älskar att inspireras på olika sätt!
  2. Hur länge har du följt min blogg, och varför?
  Känns som du funnits på läslistan ett bra tag nu! Hittade hit tack vare att du skrivit något gott recept och sedan dess har jag hängt kvar!
  3. Äter du själv LCHF?
  Yes, sedan 2,5 år tillbaka!
  4. Varför ska jag skicka påsen med Kampot pepper till just dig?
  Så att jag ska lära mig att använda mer peppar i maten! Nu är jag sorgligt oinsatt… :)

  1. Vill ej delta i denna tävling men följer din blogg , äter LCHF sedan 3är tilbaka. du har ett intressant humor som du beskriver saker med . Du ser snäll ut på bilden. o har bra recept. Du är ÄKTA med andra ord. Tack!.

 5. 1. Jag heter Gunilla, en trädgårdsintresserad 55-åring från Hälsingland.
  2. Hittade hit för, tja ett år sen kanske, via en kommentar från dig på nån annan LCHF-blogg. Minns att jag gillade din kommentar, kollade in din blogg och gillade det jag läste. Tycker om ditt sätt att skriva,dina recept, att du skriver om mer än bara LCHF och mat, att du inte bombar bloggen med inlägg, utan det du skriver känns äkta och är intressant.
  3. Äter LCHF sen 2½ år.
  4. Jag ÄLSKAR svartpeppar! Nymalen naturligtvis ;-) Men det har inte slagit mig att det finns olika sorter. En helt ny värld öppnar sig för mig…

 6. 1. mamma till många både egna andras och stolt curlig/familjehemsmamma som jobbar som distriktsköterska och pusslar för att ha ett bra och kul liv
  2. alldeles nyss hittade jag hit via sökning på google – sökte efter mat, recept och LCHF
  3. Nej – men äter väldigt lite kolhydrater så det känns som om detta är ett naturligt sätt för mig så det känns lätt ju mer jag läser, letar och hittar om LCHF
  4. har inte tänkt på olika peppar-smaker förrän sonen kom hem med en kvarn som var färdigladdad med black-peppar och ser att du har ytterligare en sort. är nyfiken på att testa smaker och vidga mina kunskaper om även detta som känns nytt för mig med olika sorters svartpeppar.

 7. 1. En gammal ”tant” vilken är mat intresserad och tycker om din blogg.
  2. Jag har läst sedan Kostdoktor har introducerat sin andra sidan med intressanta LCHF bloggar, jag tror det är något år nu.
  3. Ja, jag äter LCHF sedan ca 5 år tillbaka
  4. Därför att jag SÅ gärna vill ha den och för att jag vill lära känna smaken, har aldrig provat den.

 8. 1. En jämtska som själv äter LCHF och jobbar på att förändra min tillvaro
  2. Har läst den rätt länge, men tidsbegreppen är lite luddiga…Fluff i hjärnan kanske?.. ;-) Hittade nog hit via nån kommentar någon annanstans.
  3. Ja, jag äter LCHF sen 2008 ungefär, i grunden baserat på en födoämnesintollerans som visade sig ge rätt väg med LCHF.
  4. Äger inte ens en pepparkvarn, *skäms*.. Inser att jag skulle behöva köpa en och då vore den här pepparn underbar att testa, då jag i grunden föredrar svartpeppar framför vit..

 9. 1. En mat, foto och trädgårdsnörd som mår bra på LCHF kost.
  2. Minns inte riktigt, men gissar på 1 år. Kan det ha varit Fjällmors (läser hennes blogg också) länk till dig.
  Gillar din blogg om ditt och datt och trevliga recept!
  3. Äter LCHF sen våren 2010. Har gått igenom svåra sjukdomar som gjort att jag ökat kraftigt i vikt. Startskottet för LCHF blev när mitt första barnbarn föddes. Vill leva och se mina barnbarn (nu tre) växa! Då måste jag också gå ner i vikt vilket jag också gjort, ~ 20 kg. Men har ~10 sega kg kvar :)
  4. Som ”matnörd” är jag alltid nyfiken på nyheter som ”din” peppar. Jag har alltid kört svartpeppar i kvarn, vitpeppar är inget för mig ;) Du beskriver pepparn så förföriskt så den här måste jag bara prova :)

 10. 1.En saltstänkt skärgårdstjej som fösöker leva i självhushåll med egna djur och odlingar.
  2.Kikade in på bloggen och blev kvar.
  3.jajemensan sedan slutet av januari 2012 och redan – 20kg men en bit kvar, men härligt är det! :-)
  4. Är en svartpepparoman älskar att ha det på allt (nästan iaf) och är jätte nyfiken på att smaka och uppleva aromen av dna spänad pepparsort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s