Kardemummakex? Javisst!

Så här god var min frukost idag! Det obligatoriska kokta ägget med lite majonnäs på toppen fick så klart vara med, och en kopp kaffe med grädde förstås. Men den stora nyheten för dagen var de kardemummadoftande frökexen. Japp, det är de som skymtar under smöret och osten… ;-) De påminner om de där livsfarliga kardemummaskorporna som man aldrig kunde få nog av, och som bjöd på envist magont som tack. Den här gången slipper jag magontet!

Det är Birgitta Höglund som ännu en gång begåvat världen med ett superrecept. Tack Birgitta! De här kexen kommer att bakas ofta här hemma, var så säker!

Och till er alla – ha en riktigt bra söndag!

Önskar att kardemummadoften kunde kännas genom bilden…
Annonser

3 reaktioner på ”Kardemummakex? Javisst!

  1. Åh detta kanske blir dagens projekt! Jag har bakat en annat frökexrecept som cirkulerat på olika bloggar, men det har blivit mycket mer smulor (som då har fått agera musli) än knäckebrödsskivor.

    Tror detta att dela upp dem i rutor när de är halvfärdiga kan vara nåt! (Och kardemumma är ju ljuvligt!)

    1. Om man följer måttangivelsen (30x33cm) så blir dessa tjockare än jag brukar göra det vanliga fröknäcket, och de håller ihop riktigt bra. Jag fick till 24 stycken prydliga fyrkanter. Däremot behöver de en rejäl stund på sig att torka. Jag lade över dem på ett galler i ugnen efter gräddningstiden, och där lämnade jag kvar dem över natten. Aningen sega var de faktiskt fortfarande nu på morgonen, men jag gillar det. Och de smulade inte! Bara en sån sak! ;-)

  2. Tack, det var verkligen fint skrivet om mitt recept.
    Som sagt också, de kan behöva lite längre tid för torkning, beroende på vilken ugn man har. Har en varmluftugn här i Turkiet, den torkade på dem lite snabbare.
    Ät, njut och må gott :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s