Busenkel pepparsås

Hur är det med dig, är du fortfarande julledig? Hos oss är det tillbaka i ekorrhjulet som gäller, både jag och sambon började jobba redan i tisdags och då är det snabba middagar som gäller. Vi är ofta inte hemma förrän kvart över sex, halv sju.

Igår vid just den tiden stod jag och stirrade in i ett kylskåp fullt av märkliga produkter från de jullådor vi fått i present av arbetsgivarna. En jättefin tanke, men väldigt många produkter som vi normalt sett inte köper. Något för fantasin att bita i med andra ord, och ibland blir man överraskad!

En burk dessertost visade sig lägga grunden till en busenkel och löjligt god pepparsås som fick göra kalvfärsbiffarna från frysen sällskap. Det franska märket Cantadou innehåller förhållandevis få tillsatser jämfört med många andra smaksatta ostar, och har högt fettinnehåll och nästan inga kolhydrater. Sånt gillar vi! ;-)

Härligt krämig blir den här enkla såsen!

Busenkel pepparsås, 4 portioner
1 ask Cantadou med fyra pepparsorter (125 g)
1 dryg deciliter grädde
1 nypa salt

  • Värm grädden i en liten kastrull.
  • Klicka ner osten och rör tills den smälter och det blir en krämig sås.
  • Smaka av och tillsätt eventuellt en nypa salt.
Annonser

2 reaktioner på ”Busenkel pepparsås

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s