Snabb äggröra med sardeller

När middagsförslagen tryter och tid är en bristvara hemfaller vi ofta åt plockmat. Snabbt, smidigt och väldigt gott. Italiensk salami, goda ostar, oliver med kärnorna kvar (de är ju så mycket godare, och så tycker jag konstigt nog att det där försynta spottandet vid bordet piggar upp på något vis) och så ägg förstås. Denna eviga räddningsplanka.

Ägg kan dock vara så mycket mer än bara kokta rätt upp och ner, de funkar till exempel alldeles ypperligt i allehanda röror. Min absoluta favorit har Lisa Förare Winbladh kreerat, prova den gärna! Den är galet god som förrätt på en bit knäcke eller som tilltugg i köket innan maten är färdig. Häromkvällen gjorde jag en enklare variant. Inte dum den heller i novembermörkret framför tv:n och nya favoritprogrammet.

Som alltid, särskilt när det är få ingredienser, gäller att råvarornas kvalitet bestämmer slutresultatet. Orkar du inte göra hemgjord majonnäs så rekommenderar jag Kavlis ekologiska. Och satsa på goda sardeller och ekologiska ägg.

Fröknäcke passar bra till!

Äggröra med sardeller, en liten skål
3 hårdkokta ägg
0,5–0,75 dl god majonnäs
2 sardellfiléer
salt
svartpeppar från kvarn
lite gräslök eller purjolök

  • Skala äggen och hacka dem grovt.
  • Hacka sardellerna superfint. Du vill ju sprida smaken i röran, inte tugga på fiskbitar.
  • Blanda majonnäs och sardeller i en skål. Vänd ner ägghacket.
  • Salta och peppra tills du är nöjd.
  • Lägg upp röran i en skål och garnera gärna med lite finskuren gräslök eller purjolök (den gröna delen).
Annonser

En reaktion på ”Snabb äggröra med sardeller

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s