Oopsies i älgskogen

Den här veckan går i älgjaktens tecken här hemma. Själv slipper jag sitta och frysa och ha tråkigt på ett pass i skogen, men någon nytta får jag väl ändå försöka göra för att det där fina köttet ska hamna i frysboxen. I all hast slängde jag ihop ett knippe oopsies att ha i ryggsäcken när orken tryter och magen kurrar.

– Kanon, sade jägar’n. Med mycket smör och ost står man sig bra länge på en sån!

Och visst är det så. Receptet är standardvarianten som florerar på nätet – eller i varje fall ett av dem – och jag misstänker att de flesta av er redan har det. För den som mot förmodan ännu inte stiftat bekantskap med LCHF:arnas motsvarighet till polarkaka så kommer receptet här.

Inte det allra ballaste LCHF-brödet kanske, men lätt att göra och väldigt användbart.

Oopsies, 6 stora
3 ägg, delade i vitor och gulor
100 g cream cheese
en nypa salt

  • Sätt ugnen på 150°.
  • Vispa äggvitorna hårt med saltet i en skål. De ska bli riktigt hårda. (Saltet gör att det går lite fortare.)
  • I en annan skål, vispa ihop cream cheese och äggulor till en slät smet.
  • Vänd försiktigt ner äggvitorna i gulorna och osten med en slickepott.
  • Klicka ut smeten till sex rundlar på en bakplåtspappersklädd plåt. Den här gången strödde jag på lite riven, lagrad ost för extra smak enligt jägar’ns önskemål.
  • Grädda i 25–30 min.
  • Låt dem svalna på galler och förvara därefter i tättslutande burk. De går också bra att frysa.

OBS! Oopsies ser fantastiskt fluffiga och fina ut direkt när de kommer ut ur ugnen, därefter sjunker de tyvärr ihop. Inget att deppa över, det är bara så det är.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s