Världens fulaste lunch…

…såg så anskrämlig ut att kameran tvärvägrade. Vissa saker bör helt enkelt inte förevigas. Men gott var det. Ruskigt gott till och med. För den hugade spekulanten följer en receptskiss nedan.

Men ät anrättningen ensam. Eller med någon du känner väl. Skulle du mot all förmodan behöva bjuda en främling eller – gud förbjude – blivande partner på lunch så laga något annat. Eller använd ögonbindel!

Skafferirensningscarbonara, 2 portioner
1 paket ekologiskt bacon
1 klyfta vitkål
1 dm överbliven zucchini
1 liten färsk gul lök
1 vitlöksklyfta
en skvätt grädde (1 dl?)
ett par matskedar philadelphiaost
smör
ev. lite salt
nymalen svartpeppar
parmesan

  • Strimla baconet och fräs det i smör i en stekpanna.
  • Strimla zucchinin fint, hacka löken grovt och vitlöken fint och låt det fräsa tillsammans med baconet.
  • Strimla vitkålen fint och vänd ner den också.
  • Slå över grädde och klicka ner philadelphiaosten. Låt puttra ihop någon minut tills det blir härligt krämigt.
  • Smaka av med svartpeppar från kvarn. Kanske behövs en nypa salt?
  • Lägg upp på tallrik och riv över parmesan.
  • Njut – med slutna ögon! ;-)
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s