Onsdagsstroganoff

Fastän veckan precis har börjat så är det redan onsdag. Det är mycket på jobbet, och dessutom en massa städstök hemma efter att snickarn plötsligt fått för sig att dimpa in redan imorgon för att hjälpa oss med de eländiga taklisterna. Kanonbra förstås, men en smula stressigt så här på kvällskvisten när plötsligt köket skulle röjas på alla lösa prylar som kan tänkas stå i vägen. Lite middagsmat hanns dock med mellan diskmaskinsurplockning och återvinningssortering. Håll till godo!

»Blanda gärna olika korvsorter. Jag hade en kvarglömd snutt ekologisk falukorv liggande i kylen, som fick sällskap av Attorps fantastiska grillkorv. En riktigt trevlig kombo.«

Korvstroganoff, 4–5 portioner
400 g korv
2 gula lökar
1/2 zucchini
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 pod grönsaksbuljong
1 burk krossade tomater
ca 1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
1/2–1 tsk sambal oelek
oregano
salt
svartpeppar

  • Skär löken i tunna klyftor, tärna zucchinin och hacka vitlöken fint. Fräs grönsakerna i en rejäl klick smör på ganska svag värme tills de börjar mjukna.
  • Skär under tiden korven i lämpliga strimlor/slantar och tillsätt dessa.
  • Rör ner tomatpuré, buljong, krossade tomater, vatten och crème fraiche.
  • Klicka i senap och sambal oelek efter smak.
  • Låt puttra under tiden du gör i ordning tillbehören. Här serverades smörvända haricots vertes.
  • Smaka av med rejält med oregano och några varv svartpeppar. Var försiktig med saltet. Ofta är buljongen väldigt salt. Prova dig fram.
  • Lägg upp och servera.
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s