Vår – och världens bästa tillbehör!

Äntligen kom dagen vi väntat på så länge. Solen sken, lunchen intogs i trädgårdsmöblerna och kaffet njöts mot solväggen. Vår! Och med våren en anledning att tjuvstarta med en riktig sommarfavorit – coleslaw. Den amerikanska kålsalladen måste vara världens bästa tillbehör. Gör en rejäl laddning när du ändå plockar fram matberedaren. Den klarar sig ett par dagar i kylen och funkar till det mesta. Prova gärna med mild, örtstekt kyckling som sällskap som bilden visar. Eller låt den krämiga salladen mildra ett par välkryddade kabanosskorvar. Eller en grillad köttbit. Eller…

Coleslaw, 4–6 portioner
1/2 vitkålshuvud, cirka 500 g
1 stor morot
1 liten gul lök
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
örtsalt
svartpeppar

  • Riv grönsakerna grovt. Har du en matberedare är den perfekt till detta! Annars funkar en mandolin eller ett gammalt hederligt rivjärn och en rejäl dos armstyrka alldeles utmärkt.
  • Blanda creme fraiche, majonnäs och senap. Krydda med örtsalt och ett par varv svartpeppar.
  • Blanda ner grönsakerna.
  • Servera direkt, eller ställ kallt och plocka fram vid ett senare tillfälle. Salladen blir bara bättre av att stå till sig – perfekt till sommarens grillbufféer!
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s